Eutelsat: Μειώνει το μέγεθος της δημόσιας εγγραφής και την τιμή

Για να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 13:29

ΣΤΗ μείωση της τιμής, αλλά και του αριθμού των μετοχών που θα εκδώσει κατά τη δημόσια εγγραφή της, θα προχωρήσει η Eutelsat Communications SA, η τρίτη μεγαλύτερη διαχειρίστρια δορυφόρων στον κόσμο, προκειμένου να προσελκύσει τους επενδυτές.

Η εταιρεία, η οποία επεδίωκε να αντλήσει τουλάχιστον 1,65 δισ. ευρώ (2 δισ. δολ.) από την πώληση, κατέθεσε τις λεπτομέρειες του νέου μεγέθους της προσφοράς και της τιμής της, στην αρμόδια γαλλική επιτροπή, χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με μήνυμα που ίδια απέστειλε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η νέα δομή της πώλησης, θα ανακοινωθεί το απόγευμα, σύμφωνα με τους τραπεζίτες.

Η Eutelsat, με έδρα το Παρίσι, στους μετόχους της οποίας περιλαμβάνεται η γαλλική εταιρεία επενδύσεων, Eurazeo SA και φίρμα συμμετοχών Texas Pacific Group, αντλεί χρήματα για να μειώσει το χρέος της και να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της.

Η εμπορική αξία των μετοχών της Eutelsat θα είναι τα 14,80 ευρώ η μία, κάτω από την κλίμακα των 15,25 έως 17,75 ευρώ, που είχε όταν έπαιρνε εντολές από τους επενδυτές, σύμφωνα με την UBS.

H Eutelsat, ιδρύθηκε το 1977 για να δημιουργήσει δορυφόρους που θα διαχειριστούν τις υπηρεσίες αναμεταδόσεων και τηλεπικοινωνιών. Εγκατέστησε τον πρώτο δορυφόρο της το 1983 και ήταν η πρώτη εταιρεία του κλάδου στην Ευρώπη για τις αναμεταδόσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η δημόσια εγγραφή αξιολογεί την εταιρεία μεταξύ 3,1 και 3,55 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις περίπου 200 εκατ. προνομιούχες μετοχές, που θα ακολουθήσουν την πώληση. Η εταιρεία έχει ενοποιημένο χρέος περίπου 3,2 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα