Υπό πίεση ξεκίνησε το Χ.Α.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 11:05
UPD:12:47
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ρευστοποιήσεις καταγράφονται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να δείχνει να παρακολουθεί τις πρώτες επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ αρνητικά λειτουργεί η αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα Εuroworking Group για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις 11:04, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,55% στις 688,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,67% στις 206,13 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,57% στις 253,79 μονάδες.

Το βλέμμα της αγοράς είναι σήμερα στραμμένο στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Οι συναντήσεις γίνονται, όμως, στη σκιά της αναβολής του σημερινού Εuroworking Group, καθώς οι δανειστές έχουν διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόλις το ένα τρίτο των 49 συμφωνημένων δράσεων, ενώ ελλείψεις διαπιστώνονται ακόμη και σε μέτρα που έχουν ψηφιστεί στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Βιοχάλκο, η οποία υποχωρεί κατά 2,54%, η Alpha Bank είναι στο -1,41%, η ΕΧΑΕ στο -1,53%, ενώ στο -1,1% είναι οι μετοχές της ΓΕΚ Τέρνα και των Ελληνικών Πετρελαίων. Ήπια πτωτικά κινούνται οι μετοχές των ΟΤΕ, Jumbo, ΔΕΗ, ΕΕΕ, Μυτιληναίου και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η Εθνική καταγράφει σταθερά κέρδη της τάξεως του 1,46%, μετά και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ έντονη νευρικότητα καταγράφουν οι Πειραιώς, Eurobank και Folli Follie.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα