Υπέρ κατάργησης του Τ+3 ο πρόεδρος του Χ.Α.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 18:02

O νέος κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής στην Αγορά Παραγώγων, η εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών και οι διαρθρωτικές βελτιώσεις στη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, είναι οι βασικές αλλαγές που συντελέσθηκαν στον έναν χρόνο της διοίκησης του Χ.Α υπό τον κ. Σπύρο Καπράλο.

Σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στην προεδρία του ΧΑ, ο κ. Σπ. Καπράλος αναφέρθηκε στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατούσε πριν ένα χρόνο στην αγορά και τόνισε ότι η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού προς το ΧΑ έχει αυξηθεί σημαντικά. Ειδική μνεία έκανε και στον σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό των αρχών του ΧΑ, ενώ τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της δυνατότητας συμψηφισμού των συναλλαγών (Τ+3).

Ο κ. Καπράλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όποιο εξυγιαντικό μέτρο λαμβάνεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έστω και αν προσωρινά επηρεάζει την αγορά, βοηθά στην αξιοπιστία της και στην επίτευξη του στόχου που είναι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών». Ο πρόεδρος του ΧΑ ανέφερε ότι την συγκεκριμένη άποψη θα στηρίξει και σε επίπεδο διοίκησης της Κεφαλαιαγοράς.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα