Αλλαγή φρουράς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 19:34

Τη γενική διεύθυνση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε., παραδίδει ο κ. Μηνάς Τάνες, ύστερα από 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Νέος γενικός διευθυντής της εταιρείας τοποθετείται το στέλεχος της Heineken Ολλανδίας, Jac van Herpen.

Ο κ. Τάνες αναλαμβάνει την προεδρεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε., καθώς και τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου της BRAU UNION Αυστρίας, εταιρείας της Heineken Ολλανδίας, που είναι υπεύθυνη για όλα τα κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Τάνες θα είναι, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας της Heineken Ολλανδίας στην ABC Αιγύπτου, ενώ σκοπεύει να ανοίξει νέους δρόμους στον επαγγελματικό τομέα, ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

O κ. Jac van Herpen είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Business and Social Law & Economics» από το Πανεπιστημίο της Ουτρέχτης και έχει εργαστεί στην Ολλανδία, την Κουάλα Λουμπούρ, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη. Τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής Marketing, υπεύθυνος για τα διεθνή προϊόντα της Heineken Ολλανδίας.

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Τάνες ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας πριν από τριάντα χρόνια. Υπό τη διοίκησή του, οι όγκοι πωλήσεων εικοσαπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε να περιλαμβάνεται σήμερα στις έξι πρώτες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα από απόψεως κύκλου εργασιών και κερδών. Τη δεκαετία του 1990 έγιναν επενδύσεις ύψους 550 εκατ. ευρώ για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των τριών εργοστασίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πάτρας.

Επιπλέον, το ποσό των 35 εκατ. ευρώ επενδύθηκε στις γειτονικές χώρες Βουλγαρία και FYROM για την συμμετοχική εξαγορά τριών εργοστασίων παραγωγής και διακίνησης μπίρας. Τέλος, η εταιρεία επένδυσε 25 εκατ. ευρώ στη μονάδα εμφιάλωσης και διακίνησης του μεταλλικού νερού «Ιόλη», κοντά στην Οίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα