Ανοίγει τις πύλες της η ICT 2015 στη Λισαβόνα

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 16:18
UPD:16:54

Της Λέττας Καλαμαρά

[email protected]

Περισσότερα από 16 δισ. ευρώ αναμένεται να επενδύσει η Ευρώπη στα επόμενα δύο χρόνια στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, υλοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα καινοτομίας που έχει γίνει ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο. Το τρίπτυχο της στρατηγικής αυτού του προγράμματος είναι η σύνδεση της ακαδημαϊκής αριστείας με την  επιχειρηματική ηγεσία και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και προκλήσεων.

Αυτό είναι το μήνυμα, μεταξύ άλλων, της φετινής έκθεσης και του συνεδρίου ICT 2015 Innovate, Connect, Transform, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Περισσότερους από 5.000 επαγγελματίες του τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών αναμένεται να υποδεχτεί από σήμερα και μέχρι τις 22 Οκτωβρίου η ηλιόλουστη Λισαβόνα στο Centro de Congresso de Lisboa, όπου πραγματοποιείται το ICT 2015, Innovate, Connect, Transform, που αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Την έκθεση εγκαινίασαν οι αρμόδιοι Επίτροποι Guentner Oettinger καθώς και ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Α.Cavaco Silva, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Francine Closener και o Ηans - Olaf Henkel, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα παραστεί ο Sir Konstantin Novoselov, ο κάτοχος του Νόμπελ Φυσικής 2010. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν 100 από τα καλύτερα αποτελέσματα έρευνας του ευρωπαϊκού τομέα πληροφορικής και επικοινωνιών. Πρόκειται για ιδέες  που ξεκίνησαν στα ευρωπαϊκά εργαστήρια τεχνολογίας, εξελίχθηκαν, μεγάλωσαν και έγιναν επιχειρήσεις και προϊόντα, εκ των οποίων κάποια θα ανακοινωθούν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά. Στην έκθεση συμμετέχουν με ειδικά stands και οι χώρες με τις οποίες συνεργάζεται η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα του ICT. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα