Αυστραλία: Στο 0,9% η αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2005 08:16

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ αύξηση, έναντι των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο οι τιμές καταναλωτή στην Αυστραλία, καθώς το κόστος εισαγωγής ηλεκτρονικών αγαθών από την Κίνα περιορίστηκε, ενισχύοντας τις προσδοκίες, ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, δεν θα προχωρήσει και πάλι στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, φέτος.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, αυξήθηκε 0,9% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, όταν σημείωσε αύξηση 0,6%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Σύδνεϋ. Κατά μέσον όρο, 19 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι οι τιμές θα σημείωναν αύξηση 1,1%.

Τα φθηνότερα αγαθά από την Κίνα, μετριάζουν την επίδραση της αύξησης του κόστους της βενζίνης, που ώθησε τον ετήσιο πληθωρισμό στο 3% και στο υψηλότερο επίπεδο του στόχου της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Ο φόβος του πληθωρισμού, που τονώθηκε από την αύξηση του υψηλού κόστους των καυσίμων, ώθησε τις Κεντρικές Τράπεζες των ΗΠΑ, της Ν. Κορέας, της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης και των Φιλιππίνων, να αυξήσουν τα βασικά επιτόκια δανεισμού φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα