STMicroelectronics: Προβλέπει βελτίωση των πωλήσεων

Το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2005 09:25

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ πωλήσεις, εκτιμά ότι θα εμφανίσει το τέταρτο τρίμηνο, η STMicroelectronics NV, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης και σε ποσοστό της τάξης του 9%, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονική περίοδο, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση των microchips.

Οι πωλήσεις, προβλέπεται να αυξηθούν από 2,32 έως 2,45 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο, έναντι 2,25 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Γενεύη. Πέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις της το τέταρτο τρίμηνο θα ανέλθουν σε 2,42 δισ. δολάρια.

Η ανακοίνωση έγινε μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές της εταιρείας, φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 3,3% στο Μιλάνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 12,4 δισ. ευρώ (15,2 δισ. δολ.).

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 89 εκατ. δολ ή 10 σεντς ανά μετοχή, από 189 εκατ. δολ. ή 20 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της έκτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, στα 2,25 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα