Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 10:34
UPD:10:36

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά έχει μπει σε ρυθμούς 28ης Οκτωβρίου, σε σχέση με την αδράνεια που παρουσιάζεται για την πορεία της αγοράς, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και αδυναμία αντιστροφής του αρνητικού κλίματος. Από τους πρωταγωνιστές της συνεδρίασης η Ιντραλότ και η Εθνική Τράπεζα. Για σήμερα παραμένουμε επιφυλακτικοί καθώς τις τελευταίες ημέρες η ελληνική αγορά δείχνει να αδυνατεί να ακολουθήσει θετικά τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές».

Emporiki Investment Bank: «Εκτιμούμε ότι επιφυλακτικότητα θα επικρατήσει κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης έπειτα από τις ρευστοποιήσεις που επικράτησαν στο εξωτερικό. Η συμπεριφορά των τραπεζών αναμένεται να δώσει το τόνο στην συνεχεία με πιο πιθανό σενάριο την διατήρηση των πτωτικών τάσεων».

Κάππα Χρηματιστηριακή: «Αναμένουμε συνέχεια της σταθεροποιητικής τάσης, με τις διεθνείς αγορές να παραμένουν σημαντικό σημείο αναφοράς για την πορεία της εγχώριας αγοράς, ενώ οι προσφορές πώλησης στον ΟΠΑΠ αναμένεται να περιοριστούν».

Fortius Finance: «Η αγορά επιδεικνύει στην τρέχουσα φάση μια τάση στασιμότητας γύρω από τρέχοντα επίπεδα, με ελαφρώς πλαγιοκαθοδικές τάσεις, αναμένοντας ουσιαστικά είτε κάποιο σημαντικό εγχώριο νέο που θα αναζωπυρώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον ή κάποια ουσιαστική κίνηση των ξένων δεικτών που θα επηρεάσει ανάλογα και το ΓΔ.

»Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε τα αποτελέσματα 9μήνου των εισηγμένων επενδυτικών εταιρειών, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι ιδιαίτερα θετικά, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις υψηλές μερισματικές αποδόσεις που δύνανται οι μετοχές αυτών να προσφέρουν στο τέλος του έτους.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση, προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, λόγω της επιφυλακτικότητας που επικρατεί στο ΧΑ στην τρέχουσα φάση και της αυριανής αργίας της 28ης Οκτωβρίου, κατά την οποία ανακοινώνονται τα πολύ σημαντικά στοιχεία του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου των ΗΠΑ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα