Κατηγορίες για απάτη και διαφθορά στον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας

Τι υποστηρίζει ο ιταλικός Τύπος
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 10:58
UPD:11:49
EPA/CIRO DE LUCA

Κατόπιν ελέγχου των αρμόδιων αρχών, διαπιστώθηκαν αρκετές παρατυπίες στην επιτροπεία της ιταλικής τράπεζας, για τις οποίες την ευθύνη φέρει ο Βίσκο (φωτ. αρχείου).

Κατηγορίες για απάτη και διαφθορά απαγγέλθηκαν στον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΙΙ Fatto Quotidiano.

Οι κατηγορίες αφορούν την υπόθεση της τράπεζας Popolare di Spoleto, η οποία αρχικώς, τέθηκε υπό την εποπτεία της κεντρικής τράπεζας και μετέπειτα, πουλήθηκε στην Banca Desio.

Το 2012, η κεντρική τράπεζα κατόπιν επιθεώρησης, συνέστησε την επιβολή επιτροπείας στην Popolare di Spoleto, λόγω σοβαρών παρατυπιών και υψηλών ζημιών. Το υπουργείο Οικονομικών, λίγους μήνες αργότερα, υιοθέτησε την πρόταση της κεντρικής τράπεζας.

Ωστόσο, το ιταλικό Εφετείο αποφάνθηκε ότι η απόφαση για την επιβολή επιτροπείας ήταν λαθεμένη και δεν έπρεπε να βασιστεί εξ ολοκλήρου στην εισήγηση της κεντρικής τράπεζας.  

Πηγές της κεντρικής τράπεζας ξεκαθαρίζουν πάντως, ότι δεν είναι εις γνώση τους η διεξαγωγή δικαστικές έρευνας για την Popolare di Spoleto.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα