Boots: Υψηλά κέρδη μετά την εμπορική συναλλαγή με την Alliance UniChem

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 11:01

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της Boots Group Plc, της βρετανικής αλυσίδας φαρμακείων, που συγχωνεύεται με την Alliance UniChem Plc, αποτέλεσμα της απόκτησης περιουσίας από αυτην την εμπορική συναλλαγή.

Τα καθαρά κέρδη το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξήθηκαν στα 273,2 εκατ. λίρες Αγγλίας (487 εκατ. δολ.) ή 38,2 πένες ανά μετοχή, από 83,9 εκατ. λίρες ή 11,2 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα στοιχεία, περιλαμβάνουν και τα κέρδη 151 εκατ. λιρών από την πώληση και το leasing 312 καταστημάτων.

Το σχέδιο συγχώνευσης με την Alliance UniChem, τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία διανομής φαρμάκων της Ευρώπης, ενδέχεται να μην αναχαιτίσει τη μείωση των πωλήσεων, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Οι μετοχές της Boots, έχουν υποχωρήσει 4,2% από τις 3 Οκτωβρίου, όταν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συγχωνευτεί με την Alliance UniChem για να δημιουργήσει μία δραστηριότητα με περίπου 20% της βρετανικής αγοράς φαρμάκων χωρίς συνταγογράφηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα