Αrcelor: Υψηλότερα κέρδη μετά την επέκταση στη Βραζιλία

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 13:47

ΚΑΛΥΤΕΡΑ, απ' ό,τι προβλεπόταν, κέρδη, εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο, Arcelor SA, καθώς η επέκτασή της στην αγορά της Βραζιλίας, μείωσε το κόστος παραγωγής. Η εταιρεία είπε, ότι η ζήτηση στην Ευρώπη θα ισχυροποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο και πως οι τιμές θα αυξηθούν.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 657 εκατ. ευρώ (797 εκατ. δολ.) ή 1,07 ευρώ ανά μετοχή, από 629 εκατ. ευρώ ή 1,09 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Οι πωλήσεις της, αυξήθηκαν στα 7,48 δισ. ευρώ, από 7,15 δισ. ευρώ.

Η Αrcelor μειώνει την παραγωγή της σε κάποια εργοστάσια στην Ευρώπη και δαπανά 4,8 δισ. δολ. για την επέκτασή της στη Βραζιλία και την Αργεντινή, όπου το κόστος παραγωγής είναι χαμηλότερο. Η εταιρεία, θέλει να μειώσει το μερίδιο της συνολικής της παραγωγής στην Ευρώπη στο 50% μέχρι το 2015 από περίπου 80% που είναι σήμερα. Η εταιρεία, βασίζεται στα εργοστάσιά της στη Ν. Αμερική, για τη διατήρηση των κερδών της, καθώς η ζήτηση στην Ευρώπη, ωθεί στον περιορισμό της παραγωγή και της αύξησης των τιμών.

Οι μετοχές της Arcelor, σημείωναν άνοδο 47 σεντς, ποσοστό 2,5%, φθάνοντας στα 19,67 ευρώ η μία, στο Παρίσι. Βρισκόντουσαν 28 σεντς υψηλότερα, στα 19,48 ευρώ η μία, στις 11:17' π.μ., τοπική ώρα. Οι μετοχές των ανταγωνιστριών της, όπως της Corus Group Plc, κινήθηκαν πτωτικά. Φέτος, οι μετοχές της Arcelor, έχουν σημειώσει άνοδο 15% και είχαν καλύτερη επίδοση των 16 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Iron/Steel Index, ο οποίος υποχώρησε 4,5%. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, ανέρχεται στα 12,4 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα