Επανεξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων ο Κ. Μίχαλος

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 16:27
UPD:16:29
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μίχαλος (φωτ. αρχείου) εστίασε στα δύο ζητήματα που απασχολούν σήμερα το σύνολο της Ε.Ε., αλλά και την Ελλάδα ιδιαίτερα.

Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων επανεξελέγη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη γενική συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων στο Λουξεμβούργο, την περασμένη Παρασκευή.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μίχαλος εστίασε στα δύο ζητήματα που απασχολούν σήμερα το σύνολο της Ε.Ε., αλλά και την Ελλάδα ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών και στην εφαρμογή του νέου προγράμματος στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, υποστήριξε ότι σήμερα η Ευρώπη οφείλει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε σε σχέση με την κρίση χρέους: Να λειτουργήσει με κοινό όραμα, με συνοχή, με αποφασιστικότητα. Εάν δεν το κάνει, τόνισε ο κ. Μίχαλος, το φάσμα του απομονωτισμού, ακόμη και του εθνικισμού, θα γίνει ακόμη πιο ορατό.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων τόνισε ακόμη η προσφυγική και η μεταναστευτική κρίση υπερβαίνει τις δυνατότητες οποιασδήποτε χώρας να αντιμετωπίσει μεμονωμένα. Χρειάζεται μια συνεκτική και ολοκληρωμένη διαχείριση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

«Θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν μέτρα για μια δίκαιη και υποχρεωτική κατανομή των αιτούντων άσυλο, καθώς και για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μετεγκατάστασης. Και, βεβαίως, είναι σημαντικό για την Ε.Ε. να πείσει την Τουρκία να συνεργαστεί ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος και, ταυτόχρονα, να επενδύσει στην εξάλειψη των παραγόντων που δημιουργούν και γιγαντώνουν το κύμα μετανάστευσης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι με τη νέα συμφωνία και τα μέτρα που αυτή φέρνει θα βαθύνει η ύφεση στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία σε ό,τι αφορά την αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στη μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα