Iαπωνία: Κοντά στο μηδέν και πάλι τα επιτόκια

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 07:44

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τα βασικά επιτόκια δανεισμού, κοντά στο μηδέν, διατηρώντας τον ρυθμό με τον οποίο διαθέτει ρευστό στους δανειστές, στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, προκειμένου να νικήσει τον αποπληθωρισμό πλέον των επτά ετών.

Ο διοικητής της Bank of Japan, Toshihiko Fukui και τα λοιπά μέλη της, διατήρησαν αμετάβλητα τα διαθέσιμα αποθέματα στις τράπεζες, μεταξύ 30 τρισ. γιέν (259 δισ. δολ.) και 35 τρισ. γιέν, κατά τη σημερινή τους σύσκεψη, σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση. Η απόφαση ελήφθη με επτά ψήφους υπέρ και δύο κατά.

Ο αποπληθωρισμός της Ιαπωνίας, σταδιακά βαίνει προς το τέλος του και η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με πιο μέτριο αλλά σταθερό ρυθμό, είπε ο Fukui μιλώντας στο Κοινοβούλιο, στις 20 Οκτωβρίου.

Η Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα τις αποφάσεις της για τη νομισματική της πολιτική και ο Fukui θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 3:30' μ.μ., ώρα Ιαπωνίας. Τα πρακτικά της συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στις 21 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα