Ποσόν 4,8 δισ. δολ. για την Seibu προσφέρουν οι αδελφοί Tsutsumi

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 08:31

ΠΟΣΟΝ 560 δισ. γιέν (4,8 δισ. δολ.) θα προσφέρουν οι αδελφοί Yuji και Seiji Tsutsumi για την Seibu Railway Co., την εταιρεία που ίδρυσε η οικογένειά τους, αμφισβητώντας το σχέδιο των πιστωτών της, να πουλήσουν μερίδιο της εταιρείας, στην Cerberus Capital Management LP.

Οι αδελφοί θα προσφέρουν από 1.150 έως 1.300 γιέν για κάθε μία μετοχή της διαχειρίστριας σιδηροδρόμων, σύμφωνα με τον Yuji Tsutsumi, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Η Seibu Railway και η συγγενική της Kokudo Corp., κατέχει περίπου 80 ξενοδοχεία, καθώς επίσης γήπεδα γκολφ και θέρετρα του σκι. Η Cerberus, κεφάλαιο επενδύσεων με έδρα τη Ν. Υόρκη, ηγείται μιας επένδυσης ύψους 1,4 δισ. δολ., του ομίλου των πιστωτών, συμπεριλαμβανομένης της Mizuho Financial Group Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας.

Οι μετοχές της Seibu Railway εξαιρέθηκαν από το Χρηματιστήριο του Τόκυο στις 17 Δεκεμβρίου, επειδή η Kokudo κατείχε περισσότερες μετοχές από ό,τι επιτρέπουν οι κανόνες του Χρηματιστηρίου. Στις 16 Δεκεμβρίου του 2004, οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν στα 485 γιέν ημ ία.

«Η εταιρεία θεωρεί ότι η αξία της κυμαίνεται από 280 έως 320 δισ. γιέν, το ήμισυ της δικής μας αξιολόγησης», είπε ο Tsutsumi. Οι αδελφοί βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με επενδυτικές τράπεζες και άλλους οργανισμούς, για να στηρίξουν την προσφορά τους, σύμφωνα με τον Tsutsumi, ο οποίος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα