ABN Amro: Υψηλά κέρδη στη Βραζιλία, 35% η αύξηση το τρίμηνο

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 08:53

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 35%, μετά από αύξηση των κερδών της επτά φορές στη Βραζιλία, σε συνδυασμό με την πώληση τμήματός της σε αυτήν τη χώρα, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της υπ'αριθμόν ένα τράπεζας της Ολλανδίας, ABN Amro Holding NV. Η τράπεζα, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,204 δισ. ευρώ (1,45 δισ. δολ.) ή 65 σεντς ανά μετοχή έναντι 892 εκατ. ευρώ ή 54 σεντς, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στο Αμστερνταμ. Τα έσοδα, σημείωσαν άνοδο 30%, φθάνοντας στα 6,139 δισ. ευρώ.

Η ABN Amro εκτιμά, ότι τα καθαρά της κέρδη το δεύτερο εξάμηνο θα είναι τουλάχιστον ίσα με τα αντίστοιχα του πρώτου εξαμήνου, μετά την αύξηση που σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη διοίκησή της, η οποία άλλαξε την πρόβλεψη του Αυγούστου, που έβλεπε πτώση. Η τράπεζα είχε κέρδη 196 εκατ. ευρώ από την πώληση του τμήματός της Seguros, ενώ ευνοήθηκε από την αύξηση των κερδών της στη Βραζιλία και τη Β. Αμερική.

Οι μετοχές της ολλανδικής τράπεζας έχουν υποχωρήσει 1,9% φέτος, έναντι ανόδου 10%, που έχουν σημειώσει οι μετοχές των 78 τραπεζών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα