Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 10:14
UPD:10:19

Egnatia Finance: «Στην παρούσα φάση, η έλλειψη σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να κινήσουν την αγορά είναι απίθανο να επιτρέψει μία ευρύτερης βάσης ανοδική κίνηση στην Σοφοκλέους, ωστόσο, το θετικό άνοιγμα στην Ευρώπη αυξάνει την πιθανότητα περαιτέρω κερδών στη σημερινή συνεδρίαση».

Emporiki Investment Bank: «Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται ότι θα κινηθούν ανοδικά, έπειτα από τα σημαντικά κέρδη που σημείωσαν την Παρασκευή οι αγορές των ΗΠΑ, με αφορμή τα στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ του γ’ τριμήνου και εκτιμούμε ότι η ελληνική αγορά θα αναζητήσει εκεί κατεύθυνση, εν απουσία σημαντικών εξελίξεων στο εσωτερικό».

Euroxx: «Οι δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο των διεθνών αγορών αποτελούν την κυριότερη πηγή κινδύνου για την αγορά της Σοφοκλέους, η οποία είναι πολύ κοντά στο να “τεστάρει” την αντοχή του σημαντικότατου ορίου αντίστασης των 3.210 μονάδων. Πιθανή διάσπαση προς τα κάτω του επιπέδου αυτού θα σημάνει διακοπή της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης, θεωρούμε όμως αρκετά πιθανό το γεγονός η αγορά να καταφέρει να αντεπεξέλθει και να οδηγηθεί σε μια κίνηση εύρους 100 -150 μονάδων έως το τέλος του έτους».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,23% υψηλότερα την Πέμπτη (την Παρασκευή οι Ελληνικές αγορές ήταν κλειστές) με τον τζίρο να ανέρχεται στα €165εκ. (-11%). Η Ελληνική αγορά δεν ακολούθησε την πτωτική τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο FTSE-20 έκλεισε λίγο υψηλότερα (+0,23%), οδηγούμενος από τον ΟΠΑΠ (+2,06%). Οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποαπόδοσαν με τον FTSE-40 να κλείνει 0,40% χαμηλότερα. Για την σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών σε αναζήτηση κατεύθυνσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα