Τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδος για τη Wall Street

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 23:14
UPD:23:15
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σημερινή φωτογραφία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Με κέρδη κατάφεραν να κλείσουν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, μετά από μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, βρίσκοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσαν ορισμένες εισηγμένες. Η άνοδος ήταν μετριοπαθής, καθώς επικρατεί σύγχυση για ακόμη μία φορά για τις προθέσεις της Federal Reserve αναφορικά με την επιτοκιακή της πολιτική.

Ειδικότερα, o δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 17.171,11 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,05% στις 4.872,51 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,24% στις 2.028,40 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν με κέρδη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη 0,8%, τον S&P 500 να κλείνει στο +0,9% και τον Nasdaq στο +1,2%.

Ανασταλτικά λειτουργεί για την αγορά η δήλωση του μέλους της Federal Reserve, Μπιλ Ντουντλεϊ, ότι θα υποστήριζε μια αύξηση του βασικού επιτοκίου μέσα στο τρέχον έτος, αλλά με την προϋπόθεση η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας να συνεχιστεί.

Στο ταμπλό τώρα, η General Electric ενισχύθηκε κατά 3,4%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την κερδοφορίας της, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 29 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 26 σεντς.

Επίσης, στο +4,8% βρέθηκε η μετοχή του Twitter, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου διμήνου, μετά την ανακοίνωση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, Steve Ballmer, ότι ήδη κατέχει το 4% των μετοχών της. 

Στον αντίποδα, απώλειες 0,6% κατέγραψε η Advanced Micro Devices (AMD) καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους δεν ικανοποίησαν την αγορά. Επίσης, η διοίκηση ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κινεζική εταιρεία, προκειμένου να διευρύνει τις δραστηριότητες παραγωγής στη χώρα.

Επίσης, απώλειες 1,7% σημείωσε η Wynn Resorts, περιορίζοντας την πτώση της στο τέλος, από το 10% στην έναρξη των συναλλαγών, εξαιτίας της πτώσης κατά 27% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου, λόγω της σημαντικής πτώσης των μεγεθών του καζίνο Macau.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο, ενώ παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης μειώθηκε κατά 0,1% έναντι πτώσης 0,2% που ήταν η πρόβλεψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα