Novartis: Συμφωνία για εξαγορά του λοιπού μεριδίου της Chiron

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 12:37

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Chiron Corp., μιας αμερικανικής εταιρείας παραγωγής εμβολίων, ανακάμπτοντας από την παύση της παραγωγής, προς 45 δολ. ανά μετοχή, σε μετρητά, μετά την πρώτη της προσφορά που απερρίφθη ως ανεπαρκής, έκλεισε η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, Novartis AG.

H Novartis, που κατέχει το 42,2% της Chiron, προσφέρει περίπου 5,1 δισ. δολ. για τα 113 εκατ. μετοχές, που δεν κατέχει, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της. Η Chiron, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο υποστηρίζει τη σημερινή προσφορά, είχε απορρίψει την αντίστοιχη της Novartis την 1 η Σεπτεμβρίου, προς 40 δολ. ανά μετοχή.

Η προσφορά 40 δολ. ανά μετοχή ήταν 9,8% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών στης αμερικανικής εταιρείας στις 31 Αυγούστου, μία ημέρα πριν γίνει η προσφορά. Η σημερινή προσφορά, είναι 3,7% υψηλότερη της τιμής κλεισίματος στις 28 Οκτωβρίου. Οι μετοχές της Novartis, σημείωναν άνοδο 55 σεντίμ, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 68,40 ελβετικά φράγκα η μία, στις 11:05' π.μ., Ζυρίχη, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα