Μετριοπαθής άνοδος στη Wall Street

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 16:42
UPD:16:43
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσαν ορισμένες εισηγμένες. Ωστόσο, η άνοδος είναι μετριοπαθής, καθώς επικρατεί σύγχυση για ακόμη μία φορά για τις προθέσεις της Federal Reserve αναφορικά με την επιτοκιακή της πολιτική.

Ειδικότερα, στις 16:40, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,17% στις 17.171,11 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,05% στις 4.872,51 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,24% στις 2.028,40 μονάδες.

Ανασταλτικά λειτουργεί για την αγορά η δήλωση του μέλους της Federal Reserve, Μπιλ Ντουντλεϊ, ότι θα υποστήριζε μια αύξηση του βασικού επιτοκίου μέσα στο τρέχον έτος, αλλά με την προϋπόθεση η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας να συνεχιστεί.

Στο ταμπλό τώρα, η General Electric ενισχύεται κατά 5,5%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την κερδοφορίας της, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 29 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 26 σεντς.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,6% καταγράφει η Advanced Micro Devices (AMD) καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους δεν ικανοποίησαν την αγορά. Επίσης, η διοίκηση ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κινεζική εταιρεία, προκειμένου να διευρύνει τις δραστηριότητες παραγωγής στη χώρα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο, ενώ παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης μειώθηκε κατά 0,1% έναντι πτώσης 0,2% που ήταν η πρόβλεψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα