Pilkington: Στα ύψη η τιμή της μετοχής της

Καθώς εικάζεται η προσφορά εξαγοράς της από την Saint-Gobain
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 13:01

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 13%, τη μεγαλύτερη μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ετών, σημείωσαν οι μετοχές της δεύτερης εταιρείας κατασκευής τζαμιών για κτίρια, στον κόσμο, Pilkington Plc, καθώς εικάζεται ότι η Cie. de Saint-Gobain SA, ενδέχεται να κάνει μία προσφορά για την εξαγορά της, εάν αποτύχει να αποκτήσει την BPB Plc.

Η μετοχή της, σημείωσε άνοδο 16,25 πένες, φθάνοντας στις 143 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 139 πένες η μία, στις 10:03' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, αξιολογώντας την εταιρεία στο 1,82 λίρες Αγγλίας (3,24 δισ. δολ.). Οι μετοχές της, σημείωσαν τα τρίτα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Dow Jones Stoxx 600 Index.

Η Saint-Gobain, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τζαμιών στον κόσμο, είπε σήμερα, ότι οι επενδυτές της BPB , που ελέγχουν μόλις το 0,7% της εταιρείας, έχουν μέχρι στιγμής αποδεχθεί την προσφορά ύψους 3,68 δισ. λιρών, προκειμένου να δημιουργηθεί η υπ αριθμόν ένα εταιρεία κατασκευής εσωτερικών τοίχων και ταβανιών στον κόσμο. Η ΒΡΒ από την πλευρά της έχει πει ότι η προσφορά υποτιμά τη δραστηριότητά της.

Οι μετοχές της Pilkington έχουν σημειώσει μέσα στο έτος άνοδο 26% μέχρι στιγμής φέτος και της Saint-Goben άνοδο 2,7%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 15,7 δισ. ευρώ (19 δισ. δολ.). Προσφάτως, διαπραγματεύθηκαν 1,2% υψηλότερα, φθάνοντας στα 45,51 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα