Συνάντηση Αλογοσκούφη με υπουργούς Οικονομικών Φινλανδίας, Σερβίας

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 16:01

Οι δημοσιονομικές προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2007-2013 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης με την υπουργό Οικονομικών της Φινλανδίας κ. Ulla-Maj Wideroos.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κοινή ήταν η θέση των δύο υπουργών ότι θα πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό συμφωνία για τις δημοσιονομικές προοπτικές, διότι κάθε καθυστέρηση είναι εις βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Αλογοσκούφης παρουσίασε αναλυτικά τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τις δημοσιονομικές προοπτικές, ενώ η κ. Wideroos είπε ότι η Φινλανδία αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των ληπτριών χωρών και διάκειται ευνοϊκά προς αυτές.

Όσον αφορά τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2006, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία Ελλάδας και Φινλανδίας πριν από τη συζήτησή του, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την απρόσκοπτη και έγκαιρη καταβολή των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. Στη συνάντηση συζητήθηκε και η Στρατηγική της Λισσαβόνας, για την οποία σημειώθηκε και από τους δύο Υπουργούς η σημασία της για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών οικονομιών αλλά και τα προβλήματα στην υλοποίησή της.

Τονίσθηκε επίσης η ανάγκη επιτάχυνσης στην εφαρμογή της, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της. Η κ. Wideroos απηύθυνε στον κ. Αλογοσκούφη επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη Φινλανδία, την οποία αποδέχθηκε ο υπουργός.

Μετά τη συνάντηση με την κ. Wideroos, ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας της Σερβίας κ. Predrag Bubalo, με τον οποίο συζήτησε για την οικονομική συνεργασία Ελλάδας και Σερβίας. Ο κ. Bubalo εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυβέρνησής του για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε τη σημασία που δίνει η Ελλάδα στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και επανέλαβε την κυβερνητική πολιτική διευκόλυνσης και στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής. Στη συνάντηση σημειώθηκε ότι οι οικονομίες των δύο χωρών είναι συμπληρωματικές και αναγνωρίσθηκε η μεγάλη δυναμική που υπάρχει στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Τέλος, υπογραμμίσθηκε η ανάγκη δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών στη Σερβία και ιδιαίτερα των οδικών αξόνων. Ο κ. Αλογοσκούφης αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Σέρβος ομόλογός του να επισκεφθεί επίσημα τη Σερβία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα