Χρέος, μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη στη συνάντηση Γ. Σταθάκη με αμερικανική αντιπροσωπεία

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 18:22
UPD:18:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ ΙΓΚΟΡ

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις «προκλήσεις» της ελληνικής οικονομίας προς αυτή την κατεύθυνση, στον τουρισμό και στη βιομηχανία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Στην ανάγκη «διεθνοποίησης» του ζητήματος του ελληνικού χρέους, στάθηκαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Ντάλιπ Σινγκ και εκπροσώπους της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον κ. Σίνγκ για τις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομίας, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, καθώς και για τις υπόλοιπες δράσεις που αναλαμβάνει, με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις «προκλήσεις» της ελληνικής οικονομίας προς αυτή την κατεύθυνση, στον τουρισμό και στη βιομηχανία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αφενός μέσω μίας νομοθεσίας που θα απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης και αφετέρου με την κατάρτιση νέου αναπτυξιακού νόμου που αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Ο κ. Χαρίτσης, μίλησε για το θέμα των διαρθρωτικών ταμείων και ιδιαίτερα για τη θετική εξέλιξη αναφορικά με την κατάργηση της εθνικής συμμετοχής για το τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς και για τη δυναμική εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του ελληνικού χρέους, την ανάγκη «διεθνοποίησης» του οποίου τόνισε η ελληνική πλευρά. 

Ο κ. Σίνγκ, όπως σημειώνεται, αναγνώρισε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του μνημονίου. Επίσης χαρακτήρισε τον ρόλο του υπουργείου Οικονομίας, καθοριστικό, τόσο για την προώθηση αυτών των μεταρρυθμίσεων όσο και για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων εταίρων προς τη χώρα μας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα