Ινδονησία: Αύξηση των επιτοκίων για περιορισμό του πληθωρισμού

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 09:28

ΣΤΗΝ αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού κατά 1 1/ 4 ποσοστιαία μονάδα και σε επίπεδα ρεκόρ, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ινδονησίας, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε ότι ο πληθωρισμός αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές και το νόμισμα της χώρας, η ρουπία.

Η Bank Indonesia αύξησε τα επιτόκια στο 12,25% και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών. Σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή αναρριχήθηκαν 17,9% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Η ρουπία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσέρων εβδομάδων, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι αυξήσεις της τιμής των καυσίμων από την 1 η Οκτωβρίου θα τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό και θα περιορίσουν την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας.

Αλλη έκθεση σήμερα, έδειξε, ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν στα 7,28 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο από 7,24 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν στα 2,38 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο, από 1,63 δισ. δολ. τον Αύγουστο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα