Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 10:01
UPD:10:31

Emporiki Investment Bank: «Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούμε ότι θα επικρατήσουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τη συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών και την εικόνα των ξένων αγορών να καθορίζουν το πρόσημο του γενικού δείκτη».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Εταιρικές ανακοινώσεις, εξαγορές και επιθετικές προσφορές σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών πετρελαίου και την ευφορία που επικράτησε από την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης δημιούργησαν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την άνοδο που ξεκίνησε χτες και αναμένεται συνέχεια της αυτή την εβδομάδα στις διεθνείς αγορές.

»Η ελληνική αγορά ακολούθησε τους ρυθμούς των υπόλοιπων αγορών και με πρωταγωνιστές τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών και διυλιστηρίων. Η αύξηση του όγκου συναλλαγών ήταν αποτέλεσμα ενδιαφέροντος για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και EFG Eurobank. Ο Νοέμβριος θα είναι μήνας ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου και επειδή πιστεύουμε πως θα είναι καλύτερα του προηγούμενου έτους, θεωρούμε πως το τελευταίο δίμηνο του έτους θα δούμε καλύτερες τιμές για τις μετοχές».

Marfin Analysis: ««Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 1% υψηλότερα με τον τζίρο να ανέρχεται στα €205εκ. Η αγορά είχε δυναμική χθες επηρεασμένη από το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Από την αρχή του μήνα, ο Γενικός Δείκτης έχει ελαφρά υπεραποδόσει σε σχέση με την Ευρώπη και απέδειξε ότι διαθέτει αμυντικά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ισχυρής διόρθωσης στην αρχή του μήνα… Για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε ξανά θετικό άνοιγμα, κυρίως λόγω της ισχυρής απόδοσης από τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές».

Proton Χρηματιστηριακή: «Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν σήμερα στην απόφαση για τα επιτόκια στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται ότι θα αυξηθούν κατά 0,25% ενώ η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να ακολουθεί την τάση στην Ευρώπη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα