Πρόσθετα κεφάλαια αρκετών δισ. αναζητούν οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας

Λόγω των αυστηρότερων τραπεζικών κανονισμών
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 22:48
UPD:22:52
Reuters/PAUL HACKETT

Οι τράπεζες που επηρεάζονται περισσότερο είναι οι Barclays, HSBC, Lloyds, Royal Bank of Scotland και Santander (φωτ. αρχείου).

Δισεκατομμύρια λίρες πρόσθετων κεφαλαίων χρειάζονται οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, προκειμένου οι βρετανικές τράπεζες να ευθυγραμμιστούν με τους αυστηρότερους κανόνες της κεντρικής τράπεζας, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ το 2019, θα απαιτηθούν πρόσθετα κεφάλαια, αρκετών δισεκατομμυρίων λιρών.

Οι τράπεζες που επηρεάζονται περισσότερο είναι οι Barclays, HSBC, Lloyds, Royal Bank of Scotland και Santander.

Η ανάγκη εξεύρεσης των κεφαλαίων εδράζεται στην προσπάθεια των τραπεζικών αρχών να άρουν το βάρος των φορολογουμένων σε μία πιθανή, μελλοντική χρηματοπιστωτική κρίση.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί γνωστό το ακριβές ποσό των απαιτούμενων κεφαλαίων, το οποίο ωστόσο, εκτιμάται άνω των 3 δισ. λιρών.   

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008, οι Βρετανοί φορολογούμενοι δαπάνησαν περισσότερα από 75 δισ. λίρες, προκειμένου να διασώσουν την Lloyds, την RBS, την Northern Rock και την Bardford & Bingley. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα