Νομαρχία Πειραιά: Εργα έξι εκατ. ευρώ από το Γ' ΚΠΣ

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 10:27

Τη χρηματοδότηση από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης πέντε σημαντικών έργων υποδομής εξασφάλισε η Νομαρχία Πειραιά, αποδεικνύοντας ότι οι αναπτυξιακές προτάσεις της συνάδουν με τους άξονες και τα μέτρα της κοινοτικής πολιτικής.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τα έργα:

- Επέκταση αγωγού ύδρευσης - πυρόσβεσης από Σατερλί έως Κανάκια Σαλαμίνας, καθώς και κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στα Κανάκια, προϋπολογισμού 2.846.612 ευρώ.

- Δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στην κοινότητα Δρυόπης Δήμου Τροιζηνίας, προϋπολογισμού 2.150.000 ευρώ.

- Δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στην Κύριζα Σαλαμίνας, προϋπολογισμού 475.000 ευρώ.

- Κατασκευή αίθουσας συσκευασίας και εγκατάστασης εξαερισμού στην αίθουσα δημοπρασιών της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, προϋπολογισμού 510.000 ευρώ.

- Ολοκλήρωση οδικού άξονα Στενό - Βαθύ Μεθάνων, προϋπολογισμού 395.000 ευρώ.

Η ένταξη των συγκεκριμένων έργων της Νομαρχίας Πειραιά στο Γ' ΚΠΣ αποτελεί ένα ακόμα άλμα για την ολοκληρωμένη, δυναμική και σύγχρονη ανάπτυξη των δήμων της γεωγραφικής περιοχής.

Ο δρόμος Στενό - Βαθύ Μεθάνων διευκολύνει τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών, δίνοντας ταυτόχρονα νέα ώθηση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Η επέκταση του υδρευτικού-πυροσβεστικού αγωγού στη Σαλαμίνα επιλύει σημαντικά προβλήματα ύδρευσης ενώ συμβάλλει στην δασοπροστασία της περιοχής που αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.

Η κατασκευή νέων αλιευτικών καταφυγίων στη Κύριζα Σαλαμίνας και την Δρυόπη Τροιζηνίας, συμβάλλει στη αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα της αλιείας που αποτελεί σημαντικό κλάδο της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

Οι παρεμβάσεις στην Ιχθυόσκαλα, από όπου διακινούνται ετησίως χιλιάδες τόνοι διαφόρων αλιευμάτων, έχουν στόχο την ποιότητα των αλιευμάτων και κατ' επέκταση την προστασία του καταναλωτή που αποτελεί κύριο μέλημα της Νομαρχίας Πειραιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα