Τρίτη ημέρα απωλειών για τις ευρωαγορές

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 19:03
UPD:19:05
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Φωτογραφία αρχείου.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τελικά και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παρά την ενδοσυνεδριακή προσπάθεια περιορισμού της πτώσης, καθώς οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης της κινεζικής ανάπτυξης αποτυπώνονται πλέον σε αρκετά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το τρίτο τρίμηνο.  

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,14% στις 6.270 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,16% στις 9.916 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 0,74% στις 4.609 μονάδες. 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,74% στις 355,81 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει ακόμη και στο -1,1%. 

Στο ταμπλό, η ASML Holding υποχώρησε κατά 4,4%, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοίνωσε για τις πωλήσεις του προηγούμενου τριμήνου. Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,55 δισ. ευρώ.

Στο -8,9% βρέθηκε η Skanska, καθώς ανακοίνωσε ότι θα εγγράψει διαγραφές ύψους 630 εκατ. κορονών, εξαιτίας του υψηλότερου λειτουργικού κόστους σε δραστηριότητες στις ΗΠΑ.

Ακόμη, απώλειες που έφτασαν το 19% σημείωσε η Draegerwerk, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία της κερδοφορίας στο σύνολο του τρέχοντος έτους, εξαιτίας της επιβράδυνσης της ανάπτυξης των οικονομιών της Ασίας. 

Στον αντίποδα, η Deutsche Wohnen σημείωσε κέρδη 2,5%, καθώς η Vonovia κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της, σε περίπτωση που η σχεδιαζόμενη συγχώνευσή της με την LEG Immobilien δεν τελεσφορήσει.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση παρουσίασαν οι τιμές καταναλωτή στη Γαλλία σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας της μείωσης που κατέγραψαν οι τιμές στους κλάδους πετρελαίου και τουρισμού.

Επίσης, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 υποχώρησε την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας. Ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 5,4% έναντι 5,5% της περιόδου Απριλίου – Μαΐου, αν και οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα