Από σήμερα η διάθεση σημάτων τελών κυκλοφορίας

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 12:32

Από σήμερα, 1 Νοεμβρίου, έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2005 θα διατίθενται από δεκαεπτά τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛ.ΤΑ. τα νέα σήματα τελών κυκλοφορίας του 2006.

H διάθεση των νέων σημάτων, το κόστος των οποίων παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με τα σήματα του 2005 και κυμαίνεται από 15 έως και 483 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό των επιβατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, θα μπορεί να γίνει και μέσω του Διαδικτύου και του Call center των τραπεζών, ενώ η παράδοσή τους θα γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των τραπεζών, του Τ.Τ. και των ΕΛ.ΤΑ.

Αυτά καθορίζονται με την υπ' αριθμ. 1099369/6600-5/0016/20.10.2005 απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας κα Οικονομικών, Αντ. Μπέζα, στην οποία επισημαίνεται ότι στις τράπεζες, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στα ΕΛ.ΤΑ. θα καταβάλλεται αμοιβή 1,20 ευρώ για κάθε σήμα που διαθέτουν.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι ΔΟΥ θα χορηγούν τα νέα ειδικά σήματα:

* Ολων των Δ.Χ. αυτοκινήτων.

* Των Ι.Χ. αυτοκινήτων μόνο στις κατωτέρω περιπτώσεις:

α) όταν γίνεται εκπρόθεσμη προμήθεια σήματος,

β) όταν ο κάτοχος του οχήματος δεν λάβει ειδοποιητήριο μέχρι 15.12.2005 ή το έχει απολέσει ή γενικότερα όταν δεν το προσκομίσει,

γ) όταν ο κάτοχος λάβει ειδοποιητήριο, αλλά ο αριθμός κυκλοφορίας που αναγράφεται δεν ανήκει σε αυτοκίνητό του ή αναγράφεται λανθασμένα το οφειλόμενο ποσό των τελών κυκλοφορίας,

δ) όταν στο ειδοποιητήριο έχει αναγραφεί λανθασμένος ΑΦΜ ή ο ΑΦΜ άλλου προσώπου, όπως του συζύγου αντί της συζύγου.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση κλοπής, απώλειας ή καταστροφής του ειδικού σήματος ο κάτοχος δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση προμήθειας νέου σήματος, ενώ για το νέο σήμα θα καταβάλλεται πρόστιμο 30 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα