Τραπεζική διόρθωση σήμερα στο Χ.Α.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 11:00
UPD:11:22
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Με απώλειες ξεκίνησε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προχωρά σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους τίτλους, καθώς παραμένουν ακόμη ανοιχτά κρίσιμα δημοσιονομικά και τραπεζικά θέματα.

Ειδικότερα, στις 10:59, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,47% στις 675,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 1,6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει πτώση 0,38% στις 200,27 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 1,54% στις 209,33 μονάδες.

Αυτές τις ημέρες οι Έλληνες τραπεζίτες πραγματοποιούν επαφές με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να γίνει η απαιτούμενη ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν προκύψει στο πλαίσιο των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έτσι, η αγορά τηρεί ομολογουμένως μια μετριοπαθή στάση, εωσότου υπάρξουν εξελίξεις, οι οποίες αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της δόσης στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με αρκετές αλλαγές να πραγματοποιούνται ακόμη. Τα μέχρι τώρα δείγματα της κυβέρνησης δεν έχουν ικανοποιήσει την αγορά, καθώς ήδη υπάρχουν αρκετές αλλαγές, ωστόσο, δεν αποκλείεται μέχρι την Παρασκευή, όταν έχει οριστεί και η ψήφισή του στην Ολομέλεια, το πολυνομοσχέδιο να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Στο ταμπλό, με σημαντικές απώλειες που ξεπερνούν το 2% κινούνται οι μετοχές των Alpha Bank (-2,73%), Πειραιώς (-2,60%) και Εθνικής (-2,33%), ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Πτωτικά κατά 0,92% κινείται και η μετοχή του ΟΤΕ, η Jumbo είναι στο -0,98% και η ΔΕΗ στο -0,99%, ενώ ήπιες είναι οι απώλειες σε Μυτιληναίο, Τιτάν, Aegean και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ κινείται με κέρδη 1,07%, η Βιοχαλκο καταγράφει κέρδη 0,86%, ενώ ανοδικά κινούνται οι Motor Oil και η ΜΕΤΚΑ. Στο +4,35% βρίσκεται η Eurobank, μετά από αρκετή ώρα ταλάντευσης στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος.


Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα