Aegean: Εναρξη συνεργασίας με Lufthansa

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 17:24
UPD:17:30

Τις πρώτες πτήσεις τους με κοινό κωδικό εγκαινίασαν σήμερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η Aegean Airlines και η Lufthansa German Airlines.

Το Airbus A321 της Lufthansa αναχώρησε από την Αθήνα στις 13.35 το μεσημέρι με προορισμό τη Φρανκφούρτη με κοινούς αριθμούς πτήσης LH 3381 και A3 1831. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, το Boeing 737-400 της Aegean Airlines απογειώθηκε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τη Φρανκφούρτη με τους κοινούς αριθμούς πτήσης A3 530 και LH 5960 από Αθήνα, και LH 5929 από Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 350 επιβάτες και άλλοι προσκεκλημένοι γιόρτασαν το γεγονός στις Πύλες B14 και B15 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου τα δύο αεροσκάφη είχαν σταθμεύσει το ένα δίπλα στο άλλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνολικά 82 καθημερινές πτήσεις εντός Ελλάδας και πρόσθετες πτήσεις προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, ¶μστερνταμ, Βρυξέλλες, Αμβούργο, Λάρνακα, Ανόβερο, Βερολίνο και Παρίσι θα πραγματοποιούνται ως πτήσεις με κοινό κωδικό. Παράλληλα με τους κοινούς αριθμούς πτήσεων, και τα προγράμματα πτήσεων έχουν συγχρονιστεί ώστε να εξασφαλίζουν άνετα ταξίδια και γρήγορες συνδέσεις μεταξύ των πτήσεων και των δύο εταιρειών.

Από σήμερα οι επιβάτες μπορούν να κερδίζουν και να εξαγοράζουν μίλια και στα δύο προγράμματα frequent flyer. Επιπλέον, οι πελάτες Business Class έχουν τώρα πρόσβαση στα lounges της Lufthansa καθώς και σε αυτά της Aegean. Με άμεση ισχύ οι επιβάτες μπορούν ακόμη να πραγματοποιούν το check-in τους και αυτό των αποσκευών τους μέχρι τους τελικούς τους προορισμούς, σε όλες τις πτήσεις της Aegean και της Lufthansa.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, τόνισε τα σημαντικά πλεονεκτήματα της συνεργασίας για τους επιβάτες της Aegean Airlines: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που, συνδυάζοντας τις δυνατότητες της AEGEAN με την καταξιωμένη ποιότητα, εμπειρία και τεχνογνωσία της Lufthansa, θα προσφέρουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους επιβάτες μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Michael Suesser, Γενικός Διευθυντής της Lufthansa για Ελλάδα και Κύπρο, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη στρατηγική συνεργασία των δύο αεροπορικών εταιρειών: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτή τη συνεργασία και χαρούμενοι που βρήκαμε στην Aegean Airlines έναν ισχυρό και αξιόπιστο εταίρο», δήλωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα