Επιστολές ΓΣΕΕ σε Αλογοσκούφη, Σιούφα, Παναγιωτόπουλο

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 17:56

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη απέστειλε η ΓΣΕΕ, με την οποία ζητά συνάντηση το συντομότερο δυνατόν, ενόψει οριστικοποίησης των αποφάσεων για τον νέο Προϋπολογισμό έτους 2006.

«Μελετώντας το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού διαπιστώσαμε ότι προτείνεται νέα λιτότητα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, με έντονα αντι-αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, ανισοκατανομή των φορολογικών βαρών και αντικοινωνικά μέτρα με δραστική περικοπή των κοινωνικών δαπανών και των υποχρεώσεων του κράτους προς την κοινωνική ασφάλιση και ειδικότερα του ΙΚΑ...

Βεβαίως, το προσχέδιο εξ αντικειμένου υφίσταται σοβαρές τροποποιήσεις όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι τελούν εν αμφιβόλω σοβαρές παραδοχές ή και παράμετροι του όσον αφορά στο σκέλος των εσόδων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολές και στον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνο Παναγιωτόπουλο, αλλά κια στον Υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα.

Από τον μεν πρώτο ζητά ουσιαστική λειτουργία των δύο εθνικών επιτροπών

(απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας), καθώς «λειτούργησαν ως πρόσχημα για να παρουσιάσει η κυβέρνηση εικόνα διαλόγου όταν βρισκόταν σε δεινή θέση είτε πραγματικά, είτε για επικοινωνιακούς λόγους.

Οι εξελίξεις όμως στους τομείς της ανεργίας, της απασχόλησης, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας, οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες όπως απεικονίζονται στον προϋπολογισμό και πλείστα άλλα δεν επιτρέπουν την «ύπνωση» αν όχι την «ευθανασία» που έχετε επιβάλλει στις επιτροπές».

Στον κ. Σιούφα η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι θα επαναφέρει το αίτημα για χορήγηση πετρελάιου θέρμανσης σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και ζητά συνάντηση, στην οποία θα θέσει την «συμπεριφορά» επιχειρήσεων και επιχειρηματιών οι οποίοι ενθυλάκωσαν επιδοτήσεις αλλά τελικά «μετανάστευσαν» μη τηρώντας τις συμβατικές δεσμεύσεις τους για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι απαντήσεις της κυβέρνησης θα αξιολογηθούν και θα διαμορφώσουν το αγωνιστικό πλαίσιο της Συνομοσπονδίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα