Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός, μετά την ανακοίνωση των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Komatsu Ltd. και της Neptune Orient Lines Ltd. για υψηλότερη αύξηση των κερδών τους το τρίμηνο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 111,29 μονάδες, στις 12:35' μ.μ. στο Τόκυο και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Οκτωβρίου. Αυτόν τον μήνα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,8%, μετά την υποχώρησή του κατά 3,4%, τον Οκτώβριο, μήνα κατά τον οποίο σημείωσε τη χειρότερη μηνιαία πτώση σε σύνολο οκτώ μηνών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες σε όλη την περιφέρεια εκτός από τη Ν. Ζηλανδία και την Αυστραλία. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Topix κέρδιζε 0,4%, τη στιγμή που ο Nikkei, σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 13,896,24 μονάδες.

Απώλειες σημείωνε ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας, John Howard, ότι η κυβέρνηση έχει σοβαρές πληροφορίες για μεγάλη τρομοκρατική απειλή. Οι μετοχές της BHP Billiton και της National Australia Bank Ltd., οδηγούσαν την πτώση, μεταξύ των μετοχών των εταιρειών με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα