BASF: Υπερδιπλάσια κέρδη εξ αιτίας των υψηλότερων τιμών

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 09:31

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών, σε συνδυασμό με την πώληση μεριδίου στην κατασκευάστρια πλαστικών Basell NV, η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών στον κόσμο, BASF AG, Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 808 εκατ. ευρώ (972 εκατ. δολ.) ή 1,55 ευρώ ανά μετοχή, από 366 εκατ. ευρώ ή 67 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Λούντβιγκσχαφεν της Γερμανίας, προς τους δημοσιογράφους. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των 10 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 580 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της BASF σημείωσαν αύξηση 11%, φθάνοντας στα 10,36 δισ. ευρώ.

Η BASF, όπως πολλές ομοειδείς της εταιρείες, κλείνει εργοστάσια και αναδιοργανώνει την παραγωγή στις ώριμες αγορές, όπως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αυξάνοντας τη παραγωγική της δυναμικότητα στην Ασία, όπου οι πωλήσεις αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό. Την εβδομάδα που πέρασε η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε στη Β. Αμερική πριν από τρία χρόνια και που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 400 εκατ. δολ. μέχρι τα μέσα του 2007. Η εταιρεία, βρίσκεται 18 μήνες μπροστά από τον στόχο της για την εξοικονόμηση 250 εκατ. δολ. στην περιοχή.

Η BASF έχει καταφέρει να περιορίσει κατά 480 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος της στο κύριο εργοστάσιο παραγωγής της, στο Λούντβιγκσχαφεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα