Διακοπή εκτελωνισμού προϊόντων στα τελωνεία Δοϊράνης και Νίκης

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 13:23

Τη διακοπή του εκτελωνισμού προϊόντων που υπάγονται στον ειδικό φόρο κατανάλωσης όπως προϊόντα καπνού, πετρελαιοειδή και αλκοολούχα, από τα δυο τελωνεία Δοϊράνης και Νίκης, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από επαφές των ελληνικών αρχών με τις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές της γειτονικής χώρας, οι οποίες διεμήνυσαν στις ελληνικές αρχές ότι δεν μπορούν να στελεχώσουν κατάλληλα τα δυο αντίστοιχα τελωνεία τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο των εν λόγω προϊόντων.

Παράλληλα, με αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών, καθορίζονται συγκεκριμένα τελωνεία στα σύνορα της χώρας που θα είναι αρμόδια για τον εκτελωνισμό των συγκεκριμένων προϊόντων. Τα τελωνεία αυτά είναι της Κακαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα με την Αλβανία, των Ευζώνων στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, του Προμαχώνα και του Ορμενίου στα σύνορα με τη Βουλγαρία και των Κήπων στα σύνορα με την Τουρκία.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών συστήνει σε 21 από τα κυριότερα τελωνεία της χώρας ειδικό τμήμα επανελέγχων των διασαφήσεων που πραγματοποιούνται κατά τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων.

Επιπρόσθετα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας των τελωνείων με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους. Για το σκοπό αυτό έχουν ετοιμαστεί τρία Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν αλλαγές στην περιφερειακή οργάνωση των τελωνείων στον κανονισμό καθηκόντων καθώς και στον οργανισμό κεντρικών υπηρεσιών τελωνείων.

πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα