Ανοίγει η μάχη μισθών και συντάξεων

Διεκδικούν αυξήσεις άνω του πληθωρισμού συνταξιούχοι, ΓΣΕΕ
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 16:33

Συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας πραγματοποίησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι το μεσημέρι, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ενταχθούν κατηγορίες εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ νωρίτερα οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοτζιά και στη έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας, διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια και το επίπεδο των συντάξεων, και ζητώντας επίδομα θέρμανσης.

Ο κατώτατος μισθός στο δημόσιο να διαμορφωθεί στα 1.200 ευρώ δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη.

Οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Παπασπύρος θα συναντηθούν εκ νέου στις 14 ή 16 Νοεμβρίου.

Κατώτερη σύνταξη για όλα τα ταμεία 1.050 ευρώ και πραγματικές αυξήσεις, πάνω από 10% για το 2006, διεκδικούν μεταξύ άλλων οι συνεργαζόμενες συνομοσπονδίες συνταξιούχων, του ΙΚΑ του ΤΕΒΕ του ΝΑΤ του ΤΣΑ των ΕΛΤΑ, του ΤΑΕ, των ΟΤΑ και του δημοσίου.

Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών υπέβαλαν σήμερα το ψήφισμά τους στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Μέργο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/02/1115266.htm .

Σήμερα συνεδριάζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για να οριστικοποιήσει τις διεκδικήσεις της για αυξήσεις στους μισθούς, ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους εργοδοτικούς φορείς.

Αύριο η ΓΣΕΕ σε συνέντευξη Τύπου θα αναλύσει «Διεκδικητικό πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) έτους 2006», και θα καταγγείλει την ΕΓΣΣΕ έτους 2005.

H Συνομοσπονδία θέτει ψηλά τον πήχη των διεκδικήσεών της με οικονομικά αιτήματα που φθάνουν το 7% ως 8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα