Προοπτικές αύξησης της τουριστικής κίνησης από Τουρκία

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 19:33

Είκοσι ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, που προωθούν τους περισσότερους τουρίστες στην Τουρκία, καθώς και τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα τιμήσει η Ενωση Ξενοδόχων Διαχειριστών και Επενδυτών Τουρισμού (TUROB) στις 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού Philoxenia που θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα τιμηθούν είναι τα: Athos Hellas Travel, Diesel Travel, Four Ways Travel, Giotis Travel, Intraco Travel, Ikaros Tours, Kavala Tours, Kikon Tours, Konstantinidis Travel, Παπαδόπουλος, Pirilidis Tours, Rodopi Travel Signature Travel, Silver Star Holidays, Sismanidis Travel, Sotiriou Travel, Thraki Travel, Vergina Travel, Voya Travel και Zorpidis Travel.

Η TUROB έχει θέσει ως στόχο για το έτος 2010 την προσέλκυση ενός εκατομμυρίου Ελλήνων τουριστών μόνο στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Γραμματέα της TUROB Ερκάν Τσακάι, μέχρι το τέλος του 2005 ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που θα επισκεφτούν την Τουρκία και κυρίως την Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να ξεπεράσει τις 500.000. Από την αρχή του 2005 μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέφθηκε την Τουρκία, έφτασε στις 407.982, σημειώνοντας αύξηση 35,91%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Ο κ. Τσακάι πρόσθεσε ότι υπάρχει και τουρκικό ενδιαφέρον για τουρισμό στην Ελλάδα και τόνισε ότι, αν διευκολυνθεί η χορήγηση βίζας, θα σημειωθεί σημαντική αύξηση στον αριθμό των Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα προσεχή έτη θα υπάρξει αμοιβαία αύξηση του αριθμού των τουριστών από τις δύο χώρες. Ο κ. Τσακάι ανέφερε ακόμη ότι Ελλάδα και Τουρκία ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ελληνοτουρκικά τουριστικά πακέτα προς τρίτες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα