Αδυναμία μπροστά στις αντιστάσεις δείχνει το Χ.Α.

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 14:04
UPD:14:06
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μεταξύ 675 και 680 μονάδων κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρουσιάζοντας έντονη μεταβλητότητα και αστάθεια εξαιτίας των έντονων διαφοροποιήσεων των τίτλων και του χαμηλού τζίρου.

Ειδικότερα, στις 14:04, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,34% στις 680,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 13,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,55% στις 201,83 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 4,16% στις 214,15 μονάδες.

Όπως και χτες, έτσι και σήμερα, η αγορά έχει ρίξει τους ρυθμούς συναλλαγών, μετά τις τρεις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν «οχυρωθεί» στα τρέχοντα επίπεδα, αποτιμώντας τις εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο.

Παράλληλα, η αγορά δείχνει να είναι «μπερδεμένη» με τα διφορούμενα μηνύματα των εκπροσώπων των θεσμών στο ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους, ενώ τηρεί μετριοπαθή στάση αναμονής ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου με την υλοποίηση των πρώτων προαπαιτουμένων έναντι των πιστωτών. Αν και η αρχική προθεσμία για την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι η 15η Οκτωβρίου, δεν αποκλείεται τελικά να παραταθεί έως τις 17 Οκτωβρίου.

Αυτό θα είναι και το πρώτο ισχυρό τεστ για τη νέα κυβέρνηση, με την αγορά να αναμένει να δει τη διαμόρφωση των ισορροπιών, οι οποίες θα καθορίσουν και την περαιτέρω εφαρμογή του τρίτου προγράμματος, την οποία έχουν θέσει ως βασικό καταλύτη της πορείας του Χ.Α.

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank ξεχωρίζει καταγράφοντας κέρδη 6,54%, ακολουθεί η Πειραιώς στο +5,48% και η Eurobank στο +4,35%. Κέρδη 3,45% καταγράφει η Ελλάκτωρ, ενώ η Εθνική παραμένει στο +2,80%.

Με κέρδη άνω του 1% κινούνται οι μετοχές των Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ στον αντίποδα, άνω του 2% είναι οι απώλειες σε Grivalia και Motor Oil, και άνω του 1% οι απώλειες σε ΟΤΕ και Λάμδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα