Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, για τέταρτη ημέρα. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης κατασκευάστριας chip για κομπιούτερ στον κόσμο, ότι οι φορτώσεις σε chip και σε επίπεδες οθόνες, θα αυξηθούν το επόμενο έτος.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας, αναρριχήθηκε 0,6%, φθάνοντας στις 284,08 μονάδες, στις 11:15' π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης εκτινάχθηκε 3,1% κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις. Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, ως ομάδα, σημείωσαν άνοδο 1%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 1,3% και τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και τη Ν. Ζηλανδία, σε αντίθεση με τους δείκτες στην Κίνα, όπου σημείωναν απώλειες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδία και το Πακιστάν, λόγω εθνικής εορτής.

Χθες στη Ν. Υόρκη, ο Standard & Poor's 500 Index, σημείωσε άνοδο 1%. Ο δείκτης των chip και των κατασκευαστών του εξοπλισμού τους, αναρριχήθηκε 3,1% και είχε τις καλύτερες επιδόσεις από τον Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα