Rolls-Royce: Αύξηση 20% των ετησίων εσόδων στην Κίνα

Μετά την αύξηση των παραγγελιών
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 08:28

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 20% ετησίως, εκτιμά ότι θα σημειώσουν τα έσοδά της από την Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητήρων αεροσκαφών στον κόσμο, Rolls-Royce Group Plc, αποτέλεσμα της αύξησης των παραγγελιών από ναυπηγεία και αεροπορικές εταιρείες.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο, άνοιξε χθες το νέο εργοστάσιό της στην Κίνα, μία εγκατάσταση η οποία θα προσθέσει στα ετήσια έσοδά της 35 εκατ. δολ., σύμφωνα με τον πρόεδρο του ναυτιλιακού τμήματος της εταιρείας, Saul Lanyado. Τώρα τα ετήσια έσοδα της Rolls-Royce στην Κίνα είναι 120 εκατ. δολ., σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Lanyado.

«Η Κίνα αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό στον τομέα της κατασκευής πλοίων και θα έλεγα ότι σε πέντε χρόνια θα επιδιώξουμε να κάνουμε και άλλη επένδυση εδώ».

Η Rolls-Royce καλύπτει τη ζήτηση για πλοία και για αερομεταφορές στην Κίνα, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, που αναπτύχθηκε με μέσο ρυθμό της τάξης του 8,7% ετησίως την τελευταία δεκαετία. Η εταιρία, ο οποία κατέχει μερίδιο 13% στην αγορά μηχανών αεροσκαφών στην Κίνα, βασίζεται στις πωλήσεις της στην πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου, προκειμένου να ξεπεράσει την General Electric Co. και να καταστεί η μεγαλύτερη προμηθεύτρια.

Το κόστος στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη, θα είναι 30% χαμηλότερο από το αντίστοιχο των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη και τη Βρετανία, σύμφωνα με τον Lanyado.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αγορά μηχανών αεροσκαφών της Κίνας θα είναι μέσα σε 20 χρόνια ύψους 34 δισ. δολ., καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επεκτείνουν τους στόλους τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αύξηση της ζήτησης για ταξίδια. Επίσης εκτιμά ότι 2.300 νέα αεροσκάφη θα προστεθούν στους στόλους των αεροπορικών εταιρειών της χώρας τις επόμενες δύο δεκεατίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα