Το θετικό πρόσημο «διεκδικούν» οι ευρωαγορές

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 15:19
UPD:15:20
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καταφέρνοντας ωστόσο να διατηρήσουν τα μικρά περιθώρια ανόδου, ενώ παράλληλα αποτιμούν και τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, στις 15:20, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,44% στις 6.364 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,24% στις 9.994 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,10% στις 4.672 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,05% στις 361,12 μονάδες.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητο στο 0,5% το βασικό επιτόκιο, ενώ και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και στοιχείων ενεργητικού παρέμεινε στις 375 δισ. στερλίνες.

Στο ταμπλο, η Deutsche Bank σημειώνει κέρδη 0,5%, ανατρέποντας το αρνητικό άνοιγμα που προκάλεσε η ανακοίνωση ότι θα καταγράψει ζημιές προ φόρων, ύψους 6 δισ. ευρώ, για το τρίτο τρίμηνο του 2015, εξαιτίας πολλαπλών προστίμων που επιβλήθηκαν  στον επενδυτικό κλάδο της τράπεζας.

Στον αντίποδα, η Coloplast σημείωνει απώλειες 4,5%, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από την UBS σε sell από neutral προηγουμένως, εξαιτίας των υπερβολικά αισιόδοξων εκτιμήσεων για την πορεία των μεγεθών της.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι εξαγωγές της Γερμανίας  μειώθηκαν κατά 5,2% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ήτοι με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2009. Οι αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσουν κατά 0,9%. Παράλληλα, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 3,1%. Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας υποχώρησε στα 15,3 δισ. ευρώ, από 25 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Πάντως, θετικά δείχνει να λειτουργεί η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στα οποία αν και επισημαίνεται ότι η αβεβαιότητα στις αναδυόμενες αγορές θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες εμφανίστηκαν ιδιαίτερα πρόθυμοι να επιβεβαιώσουν ότι είναι έτοιμοι να επέμβουν εάν οι οικονομικές συνθήκες το απαιτήσουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα