Πτωτικά τα αμερικανικά παράγωγα

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 14:32
UPD:14:34
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Διορθωτικά κινούνται σήμερα τα αμερικανικά παράγωγα, με την αγορά να κατοχυρώνει μέρος των κερδών των προηγούμενων έξι συνεδριάσεων, ενώ παράλληλα αναμένουν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στις 14:33, τα συμβόλαια λήξης Σεπτεμβρίου του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,6% στις 1.976 μονάδες, ενώ κατά 76 μονάδες χαμηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 16.718 μονάδες.

Στο ταμπλό, η EMC σημειώνει κέρδη 6,9%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη διοίκηση της Dell για πιθανή συνεργασία με συνδυασμό μέρους ή του συνόλου των δραστηριοτήτων τους.

Στο μεταξύ, αρνητικά επιδρούν στην αγορά τα στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), που δείχνουν ότι η ανάπτυξη στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και επισήμως η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου από τις εισηγμένες, με την Alcoa να βρίσκεται, όπως πάντα, στο επίκεντρο. Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, εκτιμάται ότι θα υπάρξει πτώση 3,9% στην κερδοφορία των εισηγμένων του δείκτη S&P 500.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα