Adidas: Προς τα πάνω αναθεώρηση των πωλήσεων

Μετά την αύξηση των παραγγελιών στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 10:43

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση των κερδών και των πωλήσεων της φέτος, καθώς ανακάμπτει η ζήτηση στις ΗΠΑ και οι παραγγελίες για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αυξήθηκαν, προχώρησε η Adidas-Salomon AG, η οποία εξαγοράζει την Reebok International Ltd., αντί του ποσού των 3,8 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να αυξηθούν τουλάχιστον 20% φέτος από τα 314 εκατ. ευρώ (379 εκατ. δολ.) και τα έσοδα να αυξηθούν σε υψηλό μονοψήφιο αριθμό, από μεσαίο μονοψήφιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σήμερα στο Web site της.

Η Adidas, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρείας σπορ αγαθών στον κόσμο, επιδιώκει να επωφεληθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη χώρα της, για να αυξήσει τις πωλήσεις σε παπούτσια και μπλούζες. Στις ΗΠΑ η Adidas, σχεδόν θα διπλασιάσει το μερίδιό της με την απόκτηση της Reebok, αυξάνοντας την ανταγωνιστική θέση της Reebok στη Γερμανία, έναντι της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Nike Inc.

Οι παραγγελίες στα τέλη του τρίτου τριμήνου, σημείωσαν αύξηση 12%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, με 14% αύξηση στη Β. Αμερική και 8% αύξηση στην Ευρώπη, όπου οι καταναλωτές διστάζουν να κάνουν έξοδα, κυρίως στη Γερμανία.

Το τρίτο τρίμηνο, τα κέρδη της αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 20%, φθάνοντας τα 215 εκατ. ευρώ (259 εκατ. δολ.), σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα