Αύξηση 36% στο ύψος των καταβληθεισών επιδοτήσεων ελαιολάδου

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 12:56

Ανακοίνωση σχετικά με τη φετινή διαχείριση επιδοτήσεων ελαιολάδου εξέδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπασιάκος, «η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στη δέσμευσή της να ξεκινήσουν οι καταβολές των επιδοτήσεων ελαιολάδου από την πρώτη εργάσιμη ημέρα έναρξης του λογιστικού έτους FEOGA, που ήταν η 17η Οκτωβρίου, ώστε να συνεχιστεί και φέτος αυτό που είχαμε επιτύχει και πέρυσι, δηλαδή η ταχύτερη καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων.

«Ήδη», αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί από τις Ομάδες Παραγωγών (Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών), την Ένωση Ομάδων Παραγωγών (Ελαιουργική) και τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, 23 φάκελοι που αφορούν 17 Ομάδες Παραγωγών, για 4.162ελειοπαραγωγούς με συνολική καταβληθείσα αξία επιδοτήσεων 57.494.654 Ευρώ που αφορά την προκαταβολή των 400 δρχ/κιλό».

Κατα συνέπεια, σύμφωνα με τον κ. Μπασιάκο, «και σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία, υπάρχει σημαντική αύξηση 36% στο ύψος των καταβληθεισών επιδοτήσεων ελαιολάδου».

«Είναι αυτονόητο ότι η καταβολή των επιδοτήσεων αυτών θα γίνεται άμεσα, μόλις υποβάλλονται από τους πιο πάνω αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι σχετικοί φάκελοι.

Το εισόδημα των ελλήνων ελαιοπαραγωγών τα δύο τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά, διότι πέραν της μέγιστης κοινοτικής επιδότησης που απήλαυσαν για κάθε κιλό ελαιολάδου που παρήγαγαν, εισέπραξαν και υψηλότερες εμπορικές τιμές κατά την πώληση των προϊόντων τους ( φέτος 3,4-3,5 ευρώ /κιλό) και έτσι το συνολικό εισόδημα ( η εμπορική τιμή και η επιδότηση) ξεπέρασε τα 4,5 ευρώ /κιλό», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπασιάκος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα