Allianz: Δέσμευση για στήριξη στην ελληνική θυγατρική

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 14:36
UPD:14:38
REUTERS/ALEXANDRA BEIER

Τη σημασία της ελληνικής αγοράς για τον όμιλο της Αllianz SE και τη δέσμευσή του να υποστηρίξει την προσπάθεια της θυγατρικής στην Ελλάδα, υπογράμμισε κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Allianz Ελλάδος ο Sergio Balbinot, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz SE και επικεφαλής των Δραστηριοτήτων της Αllianz Δυτικής και Νοτίου Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ινδίας.

Μιλώντας στους εργαζομένους της εταιρείας, ο κ. Balbinot εξέφρασε την κατανόηση του ομίλου απέναντι στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα. «Έχουμε δεσμευθεί ότι θα στηρίξουμε αυτή τη χώρα» δήλωσε, τονίζοντας, ότι η υποστήριξη του ομίλου στην Allianz Ελλάδος είναι δεδομένη καθώς η τελευταία όχι μόνο διατηρεί σταθερή πορεία παρά το ταραχώδες περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα θέτει υψηλούς και φιλόδοξους στόχους για το μέλλον.

Ο κ. Balbinot αναφέρθηκε επίσης στην ανοδική πορεία του ομίλου, παρουσιάζοντας τη δυναμική παρουσία του σε όλο τον κόσμο, τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη αλλά και την ηγετική θέση που κατέχει σε όλο το εύρος της δραστηριότητάς του.

Παράλληλα, παρουσίασε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο όμιλος αλλά και ο κλάδος γενικότερα:

  • Θεμελιώδεις αλλαγές σε τομείς όπως η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση, οι δημογραφικές αλλαγές και το πιο αυστηρό εποπτικό πλαίσιο.
  • Αλλαγές σχετιζόμενες με την κυκλικότητα των αγορών, όπως, η ακολουθούμενη νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες, τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια.
  • Πιθανά αναπάντεχα γεγονότα όπως την κατάρρευση των αγορών, πολιτικές αναταραχές και ενδεχόμενα καινούργια ασφαλιστικά ρίσκα σχετιζόμενα με τον ψηφιακό κόσμο.
     


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα