Συγγνώμη ζητεί η Volkswagen από τους Αμερικανούς πελάτες της

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 08:16
UPD:09:06
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Φωτογραφία αρχείου. 

Συγγνώμη για το σκάνδαλο με τις παραποιημένες μετρήσεις εκπομπών ρύπων σε ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα ζήτησε η Volkswagen με επιστολή προς τους πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Σας γράφω σήμερα για να σας ζητήσω προσωπικά και βαθιά συγγνώμη. Η Volkswagen παραβίασε την εμπιστοσύνη σας» ανέφερε ο επικεφαλής του αμερικανικού παραρτήματος της εταιρείας, Μάικλ Χόρν, στην επιστολή, η οποία φέρει την ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Χορν προσθέτει πως η εταιρεία προσπαθεί να βρει λύση και να επιφέρει αλλαγές στα αυτοκίνητα ώστε να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, αλλά, όπως σημειώνει, «αυτό θα χρειαστεί χρόνο».

Στη Γερμανία, στο μεταξύ, ο επικεφαλής του ομίλου Ματίας Μίλερ ανέφερε σε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την ανάκληση των αυτοκινήτων από τον Ιανουάριο 2016 και θα την ολοκληρώσει μέσα στον ίδιο χρόνο.

«Αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσουμε την ανάκληση τον Ιανουάριο» δήλωσε ο Μίλερ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Ολα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν διορθωθεί μέχρι το τέλος του 2016», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο ήταν λίγοι και απορρίπτοντας την ιδέα ότι ο προκάτοχός του Μάρτιν Βίντερκορν μπορεί να είχε γνώση του σκανδάλου.

Ο Μίλερ είπε ότι η VW θα χρειαστεί να μειώσει προσωπικό και να γίνει πιο συγκεντρωτική, ενώ κάθε μοντέλο και μάρκα αυτοκινήτου της εταιρείας θα εξεταστεί προσεκτικά για την προσφορά του στην εταιρεία. Ο ίδιος απέρριψε και την ιδέα ότι η VW είχε ενημερώσει τις χρηματικές αγορές πολύ αργά για τα προβλήματα στα αυτοκίνητα με ντίζελ παρότι το είχε ομολογήσει σε αξιωματούχους της υπηρεσίας προστασίας περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) εβδομάδες πριν το ανακοινώσει δημόσια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα