Σελόντα: Με 75% στην Υδατοκαλλιέργειες Κορωνίς

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 18:23

Οριστικό συμβόλαιο για την εξαγορά ποσοστού 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Υδατοκαλλιέργειες Κορωνίς ΑΕ υπέγραψε η εταιρεία Ιχθυοτροφεία Σελόντα ΑΕΓΕ.

Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 750.000 ευρώ και καταβλήθηκε σε δόσεις με επιταγές έως και με ημερομηνία λήξεως ως και τις 31/10/2007. Το ποσό της εξαγοράς θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια της εταιρίας Ιχθυοτροφεία Σελόντα.

Η εταιρεία Υδατοκαλλιέργειες Κορωνίς έχει στην κυριότητά της δύο άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας θαλάσσιας εκτροφής, μία στην θέση Αγιος Νικόλαος, Βουρλιάς, Νομού Αργολίδος και μία στην Νήσο Τρίκερι του Νομού Αργολίδος, με πάγιες εγκαταστάσεις για την εκτροφή των ιχθύων, ενώ διαθέτει σύγχρονο συσκευαστήριο και αποθηκευτικούς χώρους σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή Κοιλάδα, Νομού Αργολίδος. Επίσης έχει θυγατρική εταιρεία στην Τουρκία (ιχθυοτροφείο) με πάγιες εγκαταστάσεις για την εκτροφή των ιχθύων.

Η Σελόντα με την εξαγορά αυτή θα επεκτείνει την παραγωγική της δράση και δυναμικότητα. Οι νέες μονάδες παραγωγής, το συσκευαστήριο και οι χερσαίες εγκαταστάσεις δημιουργούν συνέργειες μεταξύ των δύο εταιρειών τόσο στην παραγωγή όσο και στην συσκευασία, διάθεση των προϊόντων.

Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας μετά την εξαγορά είναι: Ιχθυοτροφεία Σελόντα (75%) και Αγρίμης Παναγιώτης (25%). Το διοικητικό συμβούλιο της Υδατοκαλλιέργειες Κορωνίς ΑΕ, μετά την εξαγορά, απαρτίζεται από τους: Βασίλειος Στεφανής (Πρόεδρος), Ιωάννης Στεφανής (Αντιπρόεδρος), Παναγιώτης Αγρίμης (Διευθύνων Σύμβουλος), Ιωάννης Ανδριανόπουλος, Ευάγγελος Πίπας, Παππάς Κωνσταντίνος (Μέλη).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα