Συνεργασία της Toyota με την Peugeot/Citroen

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2001 22:15
UPD:22:17

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor και ο γαλλικός όμιλος Peugeot Citroen από κοινού θα αναπτύξουν και θα κατασκευάσουν 300.000 μικρά αυτοκίνητα ετησίως από το 2005, με κυβισμό μικρότερο των 1.000 cc, όπως μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Ζίζι.

Η Toyota ανακοίνωσε στις 29 Ιουνίου την επίτευξη συμφωνίας με την Peugeot για την από κοινού κατασκευή των μικρών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Εκπρόσωπος της Toyota στο Τόκιο αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το κοινό εγχείρημα με την Peugeot, αλλά δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες θα κάνουν δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου μετά την υπογραφή της αρχικής συμφωνίας στις 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, οι δύο εταιρείες μελετούν το ενδεχόμενο της παραγωγής των αυτοκινήτων στην Πολωνία, όπου η Toyota σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ή στην Γαλλία που εδρεύει η Peugeot και όπου η Τoyota έχει ένα εργοστάσιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων κάθε μια από τις εταιρείες θα πωλεί τα αυτοκίνητα με την δική της μάρκα, στην τιμή των 6.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα