Χ.Α.: Στην Εθνική τα ηνία της ανοδικής αντίδρασης

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 15:31
UPD:15:37
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Δεύτερη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης καταγράφεται αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της «επιχείρησης» αντιστροφής του πρωινού αρνητικού κλίματος.

Ειδικότερα, στις 15:30, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,32% στις 669,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 27 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει άνοδο 0,75% στις 197,39 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 3,83% στις 202,96 μονάδες.

Αν και σήμερα υπήρξαν αρκετές εντολές διόρθωσης μετά τη χθεσινή εκρηκτική άνοδο, η μετοχή της Εθνικής στάθηκε «εμπόδιο» στη διεύρυνση των απωλειών του γενικού δείκτη. Μάλιστα, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, η μετοχή άρχισε να διευρύνει τα κέρδη της, αλλάζοντας τις ισορροπίες σε μια αγορά ιδιαίτερα ευμετάβλητη.

Ισχυρά ερείσματα παρέχουν και οι μετοχές του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ, τα κέρδη των οποίων ξεπερνούν το 1%, ενώ παρά τη μεταβλητότητα η Eurobank και η Alpha Bank καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες να κρατήσουν τα κέρδη τους.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, τα τραπεζικά στελέχη επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής τους πριν από το τέλος του έτους, με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να είναι μετριοπαθώς θετικές. Είναι κάτι που η αγορά αναμένει με μεγάλες προσδοκίες, όπως και τις κινήσεις της κυβέρνησης για εφαρμογή του μνημονίου, προκειμένου να της δώσουν ορμή για να κάνει προσπάθεια να ανακάμψει.

Ωστόσο, στο ταμπλό σταθερά «βαρίδια» στη σημερινή συνεδρίαση παραμένουν οι ΓΕΚ Τέρνα (-2,23%), Aegean (-1,40%), Τέρνα Ενεργειακή (-1,39%) και Πειραιώς (-1,16%). Ήπια πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Βιοχαλκο, Τιτάν και Motor Oil.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα