Συνέχισε το ράλι ανόδου η Wall Street

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 23:13
UPD:23:15
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Συνεχίστηκε, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, η ανοδική αντίδραση των αμερικανικών δεικτών, με τους επενδυτές να τοποθετούνται με βάση τις νέες εκτιμήσεις για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve, η οποία αναμένεται να παραμείνει χαλαρή μετά και τα νέα στοιχεία που έρχονται από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,85% στις 16.776,43 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,56% στις 4.781,26 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 1,83% στις 1.987,05 μονάδες.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι από την περασμένη Παρασκευή κυριαρχεί ένα κλίμα ευφορίας στις αγορές, εξαιτίας των... απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ. Η εξέλιξη αυτή πιθανότατα να οδηγήσει τη Federal Reserve στην καθυστέρηση της πρώτης αύξησης του επιτοκίου της, μετά από επτά χρόνια, εκτίμηση που επιδρά θετικά στις αγορές.

Στο ταμπλό, η Twitter κατέγραψε κέρδη 7%, καθώς επισημοποίησε τον ορισμό του Τζάκ Ντόρσεϊ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Επίσης, η General Electric ενισχύθηκε 5,3%, μετά την ανακοίνωση του fund του Nelson Peltz, Trian Fund Management, ότι απέκτησε 2,5 δισ. μετοχές στην εταιρεία, γεγονός που τον καθιστά μεταξύ των μεγαλομετόχων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στο μεταξύ, αργότερα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου από τις εισηγμένες, με τις Pepsico και Alcoa να βρίσκονται στο επίκεντρο. Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, εκτιμάται ότι θα υπάρξει πτώση 3,9% στην κερδοφορία των εισηγμένων του δείκτη S&P 500.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε ο δείκτης υπηρεσιών ISM, στις 56,9 μονάδες έναντι 59 μονάδων τον Αύγουστο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 57,5 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα