Securitas: 7,1% η αύξηση των κερδών το τρίμηνο

Μετά τη ζήτηση των υπηρεσιών ασφαλείας στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2005 10:32

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 7,1%, αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης φύλαξης στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες πωλήσεις συστημάτων συναγερμού σε τράπεζες και καταστήματα, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο, Securitas AB.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 725 εκατ. σουηδικές κορώνες (90 εκατ. δολ.) από 677 εκατ. κορώνες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας τα 16,87 δισ. κορώνες.

Η Securitas έχει συνδυάσει τις δραστηριότητες φύλαξης στις ΗΠΑ κάτω από ένα σήμα, προκειμένου να μειώσει το κόστος και να προσελκύσει νέους πελάτες. Η εταιρεία, ανακοίνωσε τον Αύγουστο, ότι μειώνει τις υπηρεσίες ασφαλείας στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, καθώς ενδέχεται να εκτεθεί σε μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία απασχολεί 200.000 ανθρώπους και κατέχει το 8% της αγοράς υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο, ύψους 109 δισ. δολ., έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 7,9%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 44,9 δισ. σουηδικές κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα